Namn i Jorvik.

 
Norra länken - en "länk" är i det här fallet en trafikled. Den ligger i norr.
 
Fort Pinta - "fort" är en slags befästning, "Pinta" skulle kunna syfta på en serie av racing-yachter tillhörande Willi Illbruck eller det snabbaste skeppet som seglades av Christopher Columbus. Pinta är också namnet på en utav Galápagosöarna.
 
Firgrove - "fir" är en tall, "grove" är en dunge eller lund. Firgrove skulle översättas till Talldunge.
(Många verkar tro att området heter Firegrove, det vill säga Elddunge. Detta stämmer inte. Försök få det rätt.)
 
Moorland - "moor" är en slags hed, slätt, ödemark, liknande. Platsen heter alltså Hedland.
The road was a ribbon of moonlight over the purple moor, And the highwayman came riding - See more at: http://www.poets.org/viewmedia.php/prmMID/16431#sthash.quYNuBwp.dpuf
The road was a ribbon of moonlight over the purple moor, And the highwayman came riding - See more at: http://www.poets.org/viewmedia.php/prmMID/16431#sthash.0hWQLj8L.dpuf
The road was a ribbon of moonlight over the purple moor, And the highwayman came riding - See more at: http://www.poets.org/viewmedia.php/prmMID/16431#sthash.0hWQLj8L.dpuf
The road was a ribbon of moonlight over the purple moor, And the highwayman came riding - See more at: http://www.poets.org/viewmedia.php/prmMID/16431#sthash.0hWQLj8L.dpuf
(En del skriver detta som Morland vilket skulle bli Moderland. Det här stämmer inte heller. Få det rätt.)
 
Silverglade - "glade" är en glänta, "silver" är fortfarande silver. Silverglänta.
 
Valedale - "vale" är en dal, "dale" är en dal. I princip heter området Daldal.
(En hel del skriver Valdale, en korsning mellan svenska och engelska som skulle bli till en dal av valar. Återigen; få det rätt.)
 
 

Kommentar om festförberedelserna.

 

Åh, NPC-karaktärer i SSO... Ni slutar aldrig överraska mig.
 
Att slänga torrar trädgrenar och pinnar i en hög och tända på direkt är betydligt smartare än att låta högen ligga och vänta (igelkottar och andra smådjur tycker om att gömma sig under grenarna, därför ska man helst flytta högen eller leta igenom den innan man tänder på). Att tända en stor brasa mitt på ett gräsfält och sedan rida därifrån är extremt korkat.
 
Att Steve bad spelarkaraktären om detta och att karaktären genomförde det var verkligen idiotiskt. Elden hade lätt kunnat sprida till gräset och ni ser själva hur stort gräsområdet är, det hade kunnat bli en fruktansvärd katastrof.
Eld sprider sig fort, särskilt om det är torrt.
 
Egentligen borde man ha en stor vattentank eller åtminstone en vattentunna i närheten ifall elden sprider sig eller en olycka inträffar.

Vill ni bidra till View of Star World?

 
Hallå där, läsare!
 
Har ni lust att bidra med en bild (och få credit, givetvis) eller föreslå ett ämne för mig att skriva om? Något ni tycker är idiotiskt eller värt att ifrågasätta? Ni kan skicka ett mejl till Enepsigos@mail-me.com med det ni vill säga.

Technos varggodis.

 
Har ingen talat om för Tyra på Vingården att Techno redan har godis så det räcker och blir över? Varje vecka rider spelarkaraktären från Tyra till Techno och serverar honom godis. Varje vecka rider spelarkaraktären från Jaspers pumpafarm till Baronessans ridhus, hämtar en säck fylld med hundgodis och överlämnar den till vargflocken.
 
Vart är kommunikationen, människor? Inser ni inte hur viktigt det är att kommunicera när man tar hand om ett djur tillsammans?
Man kan redan ifrågasätta varför Tyra serverar honom hundgodis istället för ordentlig hundmat men låt oss hoppas att Linn står för maten. Hunden måste ändå få äta mer än en gång i veckan.
 
Linn berättar för oss att elever överöser Techno, en liten hund, med tillräckligt mycket godis för att fördela över en hel flock bestående av åtminstone tre stora vargar, men Tyras godis går direkt ner i hundens matskål.
Låt oss hoppas att Linn är medveten om att Techno får godis serverat och anpassar sig efter det.

Jorvik - Yorvik?

 
 
 
 
The Yorvik Compass
The Kingdom of Yorvik in the late 9th Century had its centre at York, from which Norse settlers – farmers and artisans - would sail along the North Sea coast to settlements far and wide. A seafaring people, the Vikings relied on the stars and compass to steer a safe passage.
The art and craftsmanship of the Vikings often depicts their love of the sea and famous dragon longboats.
 

 
Är denna inte väldigt lik hästskosymbolen som bär på vår karta i spelet, fast uppochner? Det är visserligen givet för vilken hästskoform som helst, men ändå.
Väderstrecken finns utmarkerade i båda fallen. Drakhuvudet på båten såg först ut som ett hästhuvud för mig, vilket kan förklara varför jag tänkte på SSO.
Manen är väldigt lik den korta man som vi alla känner igen från Starshine, inte minst deras hästavbildningar.
 
För att inte tala om likheten mellan namnen. Identiska, med tanke på att Y använt som konsonant och J går att byta ut med varandra.
Vi blir ständigt påminda om hur viktigt vattnet är för Jorvikborna. Vi har Fort Pinta och historien om hur Jorvik-ön upptäcktes.
 För mig låter det som om Yorvik lätt skulle kunna vara en inspiration för skaparna.

5 anledningar varför James är världens sämsta postombud.

1. Han har ingen respekt för din beställning.
 
Om du beställer något som ska skickas till James är det bäst att du inte har beställt någonting ömtåligt eller någonting du håller av.
Ditt paket skulle kunna trilla av vägen två meter ifrån James och han skulle inte bry sig om att plocka upp det. Han skulle låta det ligga kvar på marken och inte låtsas om det förrän någon kom och frågade efter det.
Inte heller bryr han sig om hur ömtålig din beställning är, eller oroar sig för att något kan ha gått sönder när det föll ner från en bro och landade på stranden nedanför där folk galopperar förbi på hästar som lätt kan trampa sönder ömtåliga föremål.
Att paket faller ut ur leveransbilarna är inte ovanligt i Jorvik och James är mycket väl medveten om det.
 
2. Det finns ingenting som försäkrar att ditt paket inte blir stulet.
 
Har du någonsin fått ett avi på posten som har informerat dig om att du har ett paket att hämta från ditt lokala postkontor? Har du lagt märke till hur man behöver identifikation för att hämta ut rekommenderad post?
James har uppenbarligen aldrig lagt märke till det. Han lämnar ut paket till vem som än ber om det.
Man kan tycka att det är säkert att lämna paketen till spelarkaraktären eftersom James ändå känner denna men i verkliga livet är detta ett beteende som skulle kunna få en avskedad.
Det finns absolut ingenting som säger att spelarkaraktären inte kan ha hört någon tala om en beställning och själv gått till James och bett om att hämta ut den för att sedan stjäla innehållet.
Vad händer om en främling ber att få hämta ut någon annans paket?
 
Även om James kanske inte skulle lämna ut paket till främlingar (vilket vi inte vet helt säkert) betyder det inte att en främmande människa inte skulle kunna få tag på paketet. Hur skulle det gå till, undrar du därför att jag säger att du undrar det? Jo, därför att James, som sagt, lämnar paketen på marken. Vem som helst kan ta paketet och försvinna därifrån oupptäckt.
 
3. Han stjäl dina saker själv.
 
När Ydris tog lite för lång tid på sig att hämta ut sin beställning tyckte James att han själv hade rätt att lägga beslag på det som Ydris hade beställt och betalat för. Han stal en beställning från en kund.
Vad händer om du har beställt en fin och dyr sadel, men råkar ut för en olycka och är oförmögen att hämta upp ditt paket på länge? Allting tyder på att James skulle behålla sadeln för sig själv och inte lämna tillbaka den förrän någon kom och frågade efter den.
Kanske skulle han till och med ersätta den med en annan sadel, vilket vore fruktansvärt om du hade specialbeställt en sadel eller fått den i present från en älskad.
 
4. Paket försvinner mystiskt och James bryr sig inte.
 
Vad hände med bommarna Marley hade beställt till sin hoppbana? James ersatte dem med itusågade och målade tältpinnar som han själv kastade ner från bron och lät spelarkaraktären hämta upp.
Han har inte yttrat ett ord om vad som faktiskt hände med Marleys bommar.
Och mastarna han använde för att ersätta tältpinnarna, varifrån kom dessa? Är detta en annan beställning som han inte visar den minsta lilla respekt för, utan stjäl och lämnar vidare till en annan kund?
 
5. Han förstör dina saker.
 
När Marleys bommar försvann stal James tältpinnarna från Ydris och sågade itu dem, målade dem och slängde ner dem från en bro. Sedan lät han "bommarna" ligga strödda över stranden där ryttare dundrade förbi på sina hästar.
 
Han vandaliserade en kunds ägodelar, lurade en annan kund och ljög för spelarkaraktären.
Om han lade vantarna på din splitternya sadel, bli inte förvånad om han styckar den och använder delarna för att ersätta andra kunders stulna eller försvunna beställningar.

Välkommen till View of Starworld!

 
 
Meningen med den här bloggen är inte att vara djup och filosofisk, inte att dela med mig av allt som pågår i mitt liv, inte att berätta allt jag gör i spelet, utan helt enkelt att ha roligt och driva med spelet och dess karaktärer och självfallet bevisa för världen att Mario och Ydris är ämnade för varandra.
 
Jag som skapade den här bloggen, ni kan kalla mig Enepsigos eller bara E, fattade tycke för både Mario och Ydris så fort jag träffade på dem i spelet. Då jag skriver en del fanfic och slashfic själv och läser väldigt mycker mer från andra har jag börjat träna mig till att lägga märke till vilka karaktärer som skulle kunna passa bra ihop. Ibland passar två karaktärer bra ihop därför de är så lika och matchar varandra, men för det mesta är det deras olikheter som tillåter dem att stå ut med varandra och komplettera varandra.
Marios vänliga och ödmjuka personlighet skulle gå utmärkt till Ydris fåfänga och kontrollbehov. Samtidigt har Mario bevisat att han står fast vid sina principer och inte låter sig bli bossad hur som helst.
 
Är du inte övertygad? Ge mig en chans. Fortsätt läsa bloggen en stund och se om du inte hittar något du kan tycka om.

RSS 2.0