Ungdomligt utseende på Ödesryttarna. ... och James.

 
Jag måste säga att Linda och Alex verkligen ser fantastiska ut i SSO! Och James ser fantastiskt barnslig ut.
 
Låt mig förklara. Vi börjar vid början, det vill säga Starshine Legacy Episod 1: Mysteriet Med Ödesryttarna. Lisa är 16 år gammal när hon och hennes pappa flyttar till Jorvik. Hon blir så småningom vän med Linda, Anne och Alex som alla verkar vara jämnåriga eller åtminstone nära hennes ålder.
 
 
Låt oss anta att alla är 16 år gamla.
 
Tjejerna går alla i skolan. De har alla sina hästar. Lisa har Starshine, Linda har Meteor, Alex har Tin-Can och Anne har sin Concorde. Alla dessa är gamla nog att rida.
 
När vi lämnar Starshine Legacy bakom oss och går vidare till Star Stable-spelen får vi spela som en ny karaktär, men vi träffar fortfarande på Ödesryttare. Alla har åtminstone en egen tävling av något slag. Anne har uppenbarligen en framgångsrik dressyrkarriär.
Hur många år tror ni det har gått? Vad sägs om fyra? Då har de tid på sig att gå ur skolan och påbörja en karriär.
Då skulle flickorna vara runt 20 år gamla när Star Stable-spelen utspelar sig.
I Vårryttaren, Star Stable-spelet med dressyrinriktning, besöker man stallet Bayridge som ägs av Ronnie Bob Summers.
 
Nu lämnar vi Star Stable och går vidare till Star Stable Online.
 
Men hur ska vi nu kunna gissa oss till hur gamla tjejerna är? Åh, vi har en ledtråd. En mycket bra ledtråd som jag just gav er en hint om.
Barney, Carney och Marley är bröder och ordnar släktträffar emellanåt. Vi får hjälpa till med en sådan. En utav bröderna, jag tror det var Marley, nämner att syskonen inte träffas lika ofta som de borde och att deras far som avled för tio år sedan inte hade viljat se hur mycket bröderna har glidit isär.
Och den där fadern? Ronnie Bob Summers.
Det har alltså gått minst tio år sedan Vårryttaren utspelade sig.
 
 
Om flickorna var 20 år gamla under Star Stable-spelen måste de vara minst 30 år gamla när SSO utspelar sig. Minst, eftersom Ronnie Bob Summers kan ha fortsatt leva ett antal år efter Vårryttaren.
 
James är yngre än tjejerna, men han var gammal nog för att gå i samma skola. Om vi säger att han är fem år yngre än Alex är han ändå runt 25 år gammal i SSO. Och han ser ut som om han vore 13.
 
Om Ödesryttarna alla är runt 30 och har haft sina hästar sedan 16 års ålder måste alltså hästarna vara minst 14 år gamla. Ännu lite äldre dock, för man rider ju inte föl.
Grejen är den att man kan nästan aldrig se vilken ålder en häst har i ett spel, men man borde kunna se skillnad på en 16-årig och en 30-årig människa.
 
 
Bortsett från att Anne längre fram i spelen fick nya, mer dressyrinriktade, ridkläder verkar de inte ens ha brytt sig om att byta kläder. Å andra sidan kanske de gör som Monk från serien med samma namn och köper in ett stort lager av identiska kläder.

Kommentarer
Postat av: Maria Moondaughter

Det är tråkigt när karaktärerna har fastnad i sitt utseende, ofta är det trevligt om karaktärer får utvecklas och "mogna". Jag antar karaktärer oftast inte ändrar utseende för att spelaren ska kunna känna igen dem och det kan ju vara bra. Men som i det här fallet blir det bara löjligt att karaktärerna inte får förändras. Speciellt James skulle behöva ett ålderslyft...

2013-08-02 @ 17:28:57
URL: http://moondaughter.bloggplatsen.se/
Postat av: Mikazuki Chan

Haha.. har själv funderat lite på det... :(

2013-08-04 @ 11:23:41
URL: http://mikazukichan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0