Varför man bara kan spela som tjej.

 
 
Ända sedan spelet öppnades för allmänheten har jag sett folk ifrågasätta varför man inte kan spela som en manlig karaktär. Senast förra veckan fick jag syn på ett gäng som ifrågasatte det i globalchatten. Nå, det finns ett väldigt enkelt svar på detta och det svaret finns rätt framför våra ögon och har funnits där sedan det första Starshine Legacy-spelet.
Det har spelat en väldigt stor roll under spelens lopp och var själva handlingen till Starshine Legacy.
Det har att göra med Lisa, Linda, Anne och Alex.
Det har att göra med Starshine, Meteor, Concorde och Tin-Can.
Det har att göra med din spelarkaraktär och dess häst.
 
Svaret är ... Profetian.
 
Du blev informerad om den när du hade registrerat din karaktär.
Profetian berättar om en ung tjej som reser sig ur havet med sin häst och väcker liv i ön. Ödesryttare, något som din spelarkaraktär verkar vara på väg att bli, är fyra unga tjejer med övernaturliga krafter och deras hästar som samarbetar.
 
 
Nu kommer en del spekulationer följa...
Jag tänker inte påstå att jag förstår varför det måste vara just tjejer, men det är profetian och jag uppskattar att spelet följer den. Alldeles för många tv-serier, filmer, böcker, spel och andra områden går emot sig själva och bryter sina egna regler.
Kanske måste hästarna alla vara av hankön? Starshine, Meteor, Concorde och Tin-Can verkar alla vara vallacker eller hingstar. Om jag minns rätt har könet på vår spelarhäst aldrig specificerats.
 
 
Ni som inte är så uppmärksamma eller bara har spelat SSO kanske blir en aning förvirrade av det jag kommer säga härnäst, men mr Sands och alla Dark Core-snubbar är utomjordingar, onda väsen som är fast i ett rymdskepp på havets botten men ändå lyckas existera på torra land. Lisa, Linda, Anne och Alex upptäckte att deras historia har upprepat sig flera gånger under historiens lopp och dess ursprung har att göra med dessa utomjordingar och en ond entitet som kallas för Garnok.
Garnok är också ett utomjordiskt väsen, så att det är glasklart.
Ödesryttarna räddade ett hästfolk från Garnok, Garnok fängslades i ett rymdskepp och sändes iväg för att bli straffad men skeppet kraschade i havet på Jorden, rakt utanför Jorviks kust.
Med tanke på hur havet rör sig, all lös sand och slam och annat, och hur väldigt lång tid det har gått sedan kraschen kan man förmoda att skeppet är åtminstone delvis täckt. Dark Core borrade utanför Jorviks kust, vilket Starshine Legacy-spelen visade oss. Vad vi inte vet är om borrandet bara var en ursäkt för att försöka komma nära skeppet och befria Garnok, eller om borrandet var nödvändigt för att komma åt skeppet.
Mr Sands och Dark Core och Mörkerryttarna är alla kopplade till denna händelse. Mr Sands och Dark Core är alla väsen som arbetar för Garnok och var ombord på rymdskeppet och sägs vara kvar där nere.
Jag kan bara anta att Mörkerryttare är människor som har blivit värvade till deras sida, liksom våra nutida Ödesryttare, men kanske är dessa också utomjordingar?
 
 
Nå... Om Garnok, Mr Sands, Dark Core-snubbarna och hästfolket alla är utomjordingar, vad säger att originalversionen av Ödesryttarna inte var utomjordingar? Vad säger att flickan och hästen som sprang upp ur havet inte är utomjordingar?
Kanske är en ung mänsklig flicka det närmaste vi kommer till den här utomjordiska rasen och det är därför bara flickor är en del av profetian.
 
 
Du skulle alltså kunna spela SSO som en manlig karaktär, tekniskt sett, men du skulle inte ha någon plats alls i profetian. Spelskaparna försöker berätta en historia för oss och en manlig karaktär skulle inte ha någon anledning att ta del av historien. Glöm bort druiderna, träningen och allt annat med Aideen, glöm bort Ödesryttarna och Mörkerryttarna - du har ingenting att komma med. Glöm bort alla huvuduppdrag.
Justin rövas bort och du får fortsätta rida på din häst medans en tjej tar ett steg på vägen till sitt öde, ett steg närmare profetian, och tar itu med övernaturliga krafter du bara kan drömma om.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0