5 anledningar varför James är världens sämsta postombud.

1. Han har ingen respekt för din beställning.
 
Om du beställer något som ska skickas till James är det bäst att du inte har beställt någonting ömtåligt eller någonting du håller av.
Ditt paket skulle kunna trilla av vägen två meter ifrån James och han skulle inte bry sig om att plocka upp det. Han skulle låta det ligga kvar på marken och inte låtsas om det förrän någon kom och frågade efter det.
Inte heller bryr han sig om hur ömtålig din beställning är, eller oroar sig för att något kan ha gått sönder när det föll ner från en bro och landade på stranden nedanför där folk galopperar förbi på hästar som lätt kan trampa sönder ömtåliga föremål.
Att paket faller ut ur leveransbilarna är inte ovanligt i Jorvik och James är mycket väl medveten om det.
 
2. Det finns ingenting som försäkrar att ditt paket inte blir stulet.
 
Har du någonsin fått ett avi på posten som har informerat dig om att du har ett paket att hämta från ditt lokala postkontor? Har du lagt märke till hur man behöver identifikation för att hämta ut rekommenderad post?
James har uppenbarligen aldrig lagt märke till det. Han lämnar ut paket till vem som än ber om det.
Man kan tycka att det är säkert att lämna paketen till spelarkaraktären eftersom James ändå känner denna men i verkliga livet är detta ett beteende som skulle kunna få en avskedad.
Det finns absolut ingenting som säger att spelarkaraktären inte kan ha hört någon tala om en beställning och själv gått till James och bett om att hämta ut den för att sedan stjäla innehållet.
Vad händer om en främling ber att få hämta ut någon annans paket?
 
Även om James kanske inte skulle lämna ut paket till främlingar (vilket vi inte vet helt säkert) betyder det inte att en främmande människa inte skulle kunna få tag på paketet. Hur skulle det gå till, undrar du därför att jag säger att du undrar det? Jo, därför att James, som sagt, lämnar paketen på marken. Vem som helst kan ta paketet och försvinna därifrån oupptäckt.
 
3. Han stjäl dina saker själv.
 
När Ydris tog lite för lång tid på sig att hämta ut sin beställning tyckte James att han själv hade rätt att lägga beslag på det som Ydris hade beställt och betalat för. Han stal en beställning från en kund.
Vad händer om du har beställt en fin och dyr sadel, men råkar ut för en olycka och är oförmögen att hämta upp ditt paket på länge? Allting tyder på att James skulle behålla sadeln för sig själv och inte lämna tillbaka den förrän någon kom och frågade efter den.
Kanske skulle han till och med ersätta den med en annan sadel, vilket vore fruktansvärt om du hade specialbeställt en sadel eller fått den i present från en älskad.
 
4. Paket försvinner mystiskt och James bryr sig inte.
 
Vad hände med bommarna Marley hade beställt till sin hoppbana? James ersatte dem med itusågade och målade tältpinnar som han själv kastade ner från bron och lät spelarkaraktären hämta upp.
Han har inte yttrat ett ord om vad som faktiskt hände med Marleys bommar.
Och mastarna han använde för att ersätta tältpinnarna, varifrån kom dessa? Är detta en annan beställning som han inte visar den minsta lilla respekt för, utan stjäl och lämnar vidare till en annan kund?
 
5. Han förstör dina saker.
 
När Marleys bommar försvann stal James tältpinnarna från Ydris och sågade itu dem, målade dem och slängde ner dem från en bro. Sedan lät han "bommarna" ligga strödda över stranden där ryttare dundrade förbi på sina hästar.
 
Han vandaliserade en kunds ägodelar, lurade en annan kund och ljög för spelarkaraktären.
Om han lade vantarna på din splitternya sadel, bli inte förvånad om han styckar den och använder delarna för att ersätta andra kunders stulna eller försvunna beställningar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0